معمولاً وظایف ادمین سایت با توجه به نوع شرکت صاحب امتیاز وب سایت متفاوت است. اگر شما در یک شرکت بزرگ، مدیر سایت شوید افراد زیادی مثل طراحان، تیم تولید محتوا، کارشناسان سئو و.. کنار شما فعالیت میکنند و شما مسئولیت هماهنگی آنها را بر عهده دارید. به طوری که باید فعالیت هر شخص در تیم، در جهت اهداف تعیین شدهی سایت باشد. در واقع شما مسئول ارشد وب سایت هستید. اما اگر در یک کسب و کار کوچکتر فعال هستید، بسیاری از کارها مثل طراحی و کد نویسی بخشهایی از وب سایت، تولید محتوا، بهینه سازی و… بر عهدهی شما خواهد بود.
برای اینکه دقیقتر متوجه شوید ادمین سایت کیست؟ باید با مهمترین مسئولیتهای مدیران وبسایتها آشنا شوید.
هر وب سایتی بعد از راه اندازی نیازمند به محتوای مناسبی است. در واقع تولید محتوای مناسب جزء کلیدیترین کارهای هر وب سایتی است که میتواند بر تعداد بازدید و رتبه بندی سایت اثر بسزایی بگذارد. بنابراین تیم تولید محتوا باید با نحوهی صحیح تولید محتوا به طور کامل آشنا باشند. در این میان وظیفهی یک ادمین سایت کنترل محتویات تولید شده و آموزش دادن نحوهی درست تولید و انتشار محتوا است.
یک مدیر سایت (وبمستر) باید روزانه آمار دقیقی از بازدیدکنندگان سایت داشته باشد و با ابزارهایی همچون گوگل آنالیتیکس رفتار کاربران را رصد کند. با کمک این ابزار با علایق و روحیات بازدیدکنندگان آشنا شود و به کمک آنها وب سایت را بهبود ببخشد.
شما به عنوان ادمین وب سایت باید با راهکارهای مناسب هر روز بر آمار ورودی سایت، بیفزایید. همچنین باید تلاش کنید هر کاربر را به یک مشتری برای سایت تبدیل کنید. با رصد رفتار آنها و رفع نقایص سایت برای دائمی شدن بازدید هر کاربر بکوشید. بررسی صفحات پر بازدید و همچنین صفحات با بازدید کم و برنامه ریزی برای بهبود آنها نیز مؤثر خواهد بود.
راهکارهای زیادی برای افزایش بازدید سایت وجود دارد که مهمترین آنها عبارت انداز:
برای اینکه هر کاربر را به سایت برگرداند باید بتوان در همان بازدید اول اطلاعاتی مثل ایمیل از کاربران دریافت نمود، تا هرازگاهی اطلاعاتی مثل محصولات و کاتالوگهای وب سایت را برای آنها ایمیل کرد و آنها را ترغیب به بازدید مجدد از سایت نمود.
ادمین سایت باید با بازدیدکنندگان سایت در تعامل باشد. نظرات آنها را بخواند و پذیرای پیشنهاد و انتقاد آنها باشد.
در دنیای واقعی وقتی وارد مغازهای میشویم، فروشنده وظیفهی معرفی محصولات را بر عهده دارد. در دنیای وب، هر وب سایت جایگاه یک مغازه را دارد. محتویات هر وب سایت باید بهگونهای باشند که محصولات را به بازدیدکنندگان معرفی کنند و آنها را برای خرید ترغیب نمایند.
یک ادمین سایت موظف است بهگونهای روی محتویات سایت کار کند که کاربر به درستی با خدمات و محصولات سایت آشنا شود. برای این کار میتوان از ویدیوها، کاتالوگ الکترونیکی، تصاویر و اینفوگرافیکها استفاده نمود.
بررسی روزانه جایگاه و رتبه سایت در کلمات کلیدی متفاوت، بررسی علت پیشرفت یا افت در جایگاه با کمک ابزار سرچ کنسول، بررسی فعالیت رقبا و کمک به ارتقا رتبه در کلمات اصلی سایت از مهمترین وظایف مدیر سایت در این زمینه است.
اگر شما یک پشتیبان سایت هستید باید در بازه زمانی مشخصی از بخشهای مختلف سایت بک آپ تهیه نمایید تا در صورت بروز هر مشکلی بتوان از بک آپها استفاده نمود. بازههای زمانی برای تهیهی بک آپ هر سایت، بسته به موضوع و میزان تغییرات محتویات سایت، متفاوت است. برای راحتی کار و جلوگیری از بی نظمی در تهیه بک آب میتوان از افزونه و نرم افزارهای مناسب این کار استفاده نمود.
بررسی سایت از نظر آپ تایم up time (یعنی زمان بالا بودن سایت در ۲۴ ساعت شبانه روز) و کنترل هاست، همچنین پیگیری لازم در صورت بروز مشکلات در هاست نیز بر عهدهی یک ادمین سایت است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینهی هاست به مقالهی معرفی هاست مراجعه کنید.
ادمین همواره باید به طرح و ظاهر سایت توجه نماید و جهت جلب توجه بازدید کننده روی ظاهر سایت کار کند و البته از سایتهای بزرگ نیز ایده بگیرد.
ایمیل شما نمایش داده نخواهد شده قسمت های ضروری با * مشخص شده اند.