امروزه کمتر کسی است که با مزایای طراحی وب سایت آشنا نباشد. اما مرز داشتن یک وب سایت با داشتن یک سایت موفق شاید هزاران کیلومتر باشد. در این مقاله سعی کردهایم ویژگیهای یک سایت خوب را بطور کامل مورد بررسی قرار دهیم. تا بدانیم برای رسیدن به یک سایت موفق و کامل چه مراحلی را باید طی کنیم.
اگر به خواندن این مقاله مشغول هستید، حتماً جملهی معروف محتوا پادشاه است را به کرات شنیدهاید. تمامی وب سایتهای موفق وب سایتهایی هستند که مرتباً تولید محتوا میکنند.
امروزه مفهومی به نام بازاریابی محتوایی در گوشه و کنار فضای وب شنیده میشود. امروزه یکی از بهترین و بهینهترین راههای بازاریابی، بازایابی بر اساس محتوا است. متأسفانه در کشور ما مفهوم تولید محتوا با ترجمه مقالهی انگلیسی مترادف است. محتوا شامل ۴ گروه تولید محتوای متنی، صوتی، گرافیکی و ویدیویی است. در حال حاضر تولید محتوای متنی بیشترین سهم را در فضای وب به خود اختصاص داده است. اما امروزه محتوایی که باعث تغییر چشمگیری در رتبه و ارزش یک وب سایت چه از نظر گوگل و چه مخاطب می شود، تولید محتوای ویدئویی است.
از شاخصهای یک وب سایت خوب تولید محتوای مداوم و با ارزش است. تولید محتوا باعث جذب مخاطبین و تبدیل مخاطبین به مشتریان و تبدیل مشتریان به مشتریان وفادار خواهد شد.
در طراحی وب سایت علم هایی به نامهای ui و ux وجود دارد که معنی آنها به ترتیب به معنی رابط کاربری و تجربه کاربری است. رابط کاربری را اگر بخواهیم بسیار ساده تعریف کنیم، خواهیم گفت: آنچه که کاربر از یک وب سایت را میبینید را رابط کاربری یا UI می گویند؛ و همچنین تجربه و احساسی را که در اثر استفاده از یک وب سایت احساس میکنند را تجربه کاربری یا UX مینامند.
یک وب سایت خوب یک وب سایت زیبا است. اما زیبایی به معنی آثار هنری در حد داوینچی نیست. زیبایی در یک وب سایت به معنی ظاهری ساده با ترکیب رنگهای دارای هارمونی است که باعث می شود ماندن و چرخیدن در یک وب سایت را لذت بخش کند.
بهینه سازی یک وب سایت به معنی بهینه کردن یک وب سایت برای موتورهای جستجو است. با توجه به سهم گوگل از موتورهای جستجو معمولاً تنها معنی و مفهوم سئو در موتور جستجوی گوگل است.
و اگر بخواهیم سئو را از نظر گوگل تعریف کنیم خواهیم گفت سئو یعنی اینکه سایت شما از نظر گوگل خوب باشد و خوب بودن یک وب سایت از نظر گوگل یعنی اینکه سایت شما دارای مواردی است که گوگل دوست دارد! به همین سادگی!
یکی از مهمترین فاکتورهای گوگل سرعت یک وب سایت است. دلیل اهمیت دادن گوگل به این مورد از آن جهت است که کاربران به سرعت از سایتهایی که دارای سرعت پایینی هستند، خارج میشوند.
گوگل تمام تلاشش را میکند بهترین پیشنهادهای ممکن را به کاربران خود ارائه کند. به طور کلی وب سایتهایی که زیر سه ثانیه لود میشوند، عالیترین امتیاز را خواهند گرفت.
ابزارهای زیادی برای تست سرعت وب سایت طراحی شده است است. یکی از معروفترین ابزارهای تست سرعت سایت جی تی متریکس است. شما میتوانید شما میتوانید در سایت جی تی متریکس دامنه وب سایت خود را وارد کنید و سرعت وب سایت خود را از نگاه گوگل و یاهو بسنجید.
جی تی متریکس سرعت وب سایت را بر اساس درصد نشان میدهد. علاوه بر آن مواردی را که باعث کاهش سرعت وب سایت شما میشود را نشان میدهد و شما به راحتی با رفع آن مشکلها میتوانید سایتی با سرعت بسیار بالا داشته باشید.
همانطور که پیشتر عرض کردیم سایت خوب دارای مواردی به طور عمومی است. اما وب سایتها با توجه به نوع کار کرد متفاوت هستند، همینطور مخاطبهای وب سایتها با یکدیگر متفاوت است.
بنابراین وب سایتی عالیست که دارای امکانات مناسبی برای جامعه هدف خود باشد. به عبارتی هر آن چیزی را که یک مخاطب از یک موضوع در یک صنعت خاص نیازمند است در آن وب سایت وجود داشته باشد. یعنی اگر موضوع سایت شما آهنگسازی گیتار است، هر آن چیزی که مرتبط به گیتار و لوازم گیتار باشد تا آنجایی که ممکن است باید در یک وب سایت در نظر گرفته شود و مخاطب برای پیدا کردن مطلبی یا موردی از سایت خارج نشود.
یکی از مواردی که در طراحی سایت بسیار اهمیت دارد انتخاب نام دامنه است. نام دامنه و پسوند دامنه مواردی است که باید بسیار روی آن دقت نمود زیرا نام دامنه نام تجاری برند شما است و اگر این نام مناسب نباشند، برندسازی برای شما بسیار مشکل خواهد شد.
نام دامنه باید کوتاه و تصویری باشد، تا به راحتی به ذهن سپرده شود. بهتر است نام دامنه به نوعی با صنعت شما در ارتباط باشد. اما اگر این طور نبود نیز موردی ندارد زیرا با ایجاد حس تعجب در افرادنیرز می تواند در ذهن باقی بماند.
برای مثال برند اپل به معنی سیب هیچ ارتباطی با دنیای کامپیوتر ندارد، اما امروزه شاید بتوان گفت برترین شرکت در این حوزه است.
در مورد پسوند دامنه میتوان گفت شاید بهترین پسوند دامنه .com باشد. دامنه .ir برای سئو در ایران مناسب تر است. اما به دلیل تحریم کشورمان از بسیاری ابزارهای خارجی نمیتوانید استفاده کنید. بنابراین در پروژههای بسیار مهم خود از پسوندهای بین المللی استفاده کنید.
ایمیل شما نمایش داده نخواهد شده قسمت های ضروری با * مشخص شده اند.